dissabte, 11 de desembre del 2010

Youtube i Spotify

Encara que no ho sembli, un espai de publicació compartit podría ser la pàgina web de Youtube perquè, una vegada que et registres, pots penjar videos i que els vegi tothom, així com també pots seleccionar els videos que més t'agradin per fer-te una llista de reproducció.

Últimament, també et pots subscriure a un canal, és a dir, a una mena de llista de reproducció de la gent.
A Youtube  podem trobar desde fragments de sèries, tutorials,...fins a vídeos personals de la gent.

A la vegada, també pots copiar l'enllaç d'un video que t'hagi agradat molt i publicar-lo on vulguis(Facebook, Twitter,..).
Hi han dues maneres per fer-ho:
  • Si el vols copiar a Facebook, només cal que copies l'adreça que hi ha dalt i després l'enganxis.
  • Cosa que si ho vols fer en un blog, hauràs d'anar a "Insertar",copies el codi i desprès vas a "modifica l'HTML" del blog i lho enganxes allà.
  • Un altre mètode seria clicar a la tecla de "Compartir" que surt a sota del video que hagi escollit i, després de decidir on el vols publicar, cliques a sobre del seu enllaç i ja estarà.

Un programa que, per fer-lo servir necessites Internet, és Spotify. Aquest programa serveix per escoltar cançons. Una vegada dit això, pensareu que perquè necessiteu Spotify si ja teniu altres programes per escoltar música. Doncs bé, algunes diferències entre Spotify i els altres són:
  • Amb Spotify pots escoltar totes les cançons que vulguis i fer-te llistes de reproducció.
  • Amb els altres programes, que no necessites Internet, només pots escoltar música si prèviament te l'has descarregat o comprat per Internet(com és en el cas d'Itunes).
Crec que explicar coses sobre aquest programa és molt interessant perquè, si vols pots permetre que els amics que tens a Facebook puguin mirar quines cançons escoltes, ho poden fer. I, a la vegada, tu pots decidir quines llistes de reproducció vols que vegin i quines no.
En aquest punt ja estem fent una petita divisió, és a dir, pots decidir que el teu compte Spotify sigui públic o privat.

Ara penjaré un tutorial extret de Youtube on s'explica com pots fer servir Spotify:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada