dimarts, 9 de novembre del 2010

Facebook i Twitter

Com ja hem mencionat anteriorment, Facebook o Twitter són uns clar exemples d’interacció entre diferents members.


Actualment Facebook és una de les xarxes socials que més s’estan utilitzant, ja que et permet xatejar  i estar en contacte amb gent d’arreu del món. Però no nomès això, també es poden desarrollar aplicacions i fins i tot, promocionar articles per poder fer que la venda sigui més fácil i més “oberta”.
Facebook va ser creat per alguns alumnes de Harvard amb la intenció de poder comunicar-se amb gent de la universitat i,a la vegada que poguessin expresar els seus sentiments i donar les seves opinions.
En aquest moment Facebook intenta competir amb grans empreses com Google o MySpace. Mica en mica comença a guanyar molt terreny, ja que en poc temps ha adquirit més de 500 milions d’usuaris, gràcies a les traduccions de l’aplicació que han fet els creadors.


Twitter és un servei de “microblogging”(publicar missatges breus) que permet, als usuaris, enviar i llegir mini-entrades de text amb una longitud màxima de 140 caràcters.

Al igual que Facebook, aquestes entrades només les podran llegir les persones que tu vulguis, és a dir, hi ha privacitat. Un clar exemple seria: si penges fotos a Facebook i només vols que ho mirin certes persones, ho selecciones i la resta d’amics teus que no hagis seleccionat no les podran veure.

A diferència de l’altre xarxa social, a Twitter et pots subscriure a les entrades d’aquelles persones que dessitgis, les actualitzacions les podras rebre tan com per missatge(al mòvil) o per correu electrònic.

Una dada interessant és que durant dues setmanes d’agost de 2009 és va realitzar un anàl·lisi de les actualitzacions d’estat i el resultat va ser aquest:
  • Notícies
  • Correu no dessitjat(spam)
  • Autopromoció
  • Paraules sense sentit
  • Converses
  • Missatges repetit
Aquí també podem veure que, igual que a Facebook, aquestes xarxes es fan servir per promocionar articles que fabriquen o venen els usuaris.

1 comentari:

  1. Hola. Jo també penso que el facebook actualment és una xarxa que gairebé tothom utilitza ja que et permet està en contacte amb els teus amics i a més a més et deixa al teu abast una sèrie d'aplicacions.
    També heu parlat sobre la creació de facebook aquí us adjuntu un enllaç on es mostra un fragment de la pel·lícula "Red Social".

    http://www.youtube.com/watch?v=BTLxLXV9M-c

    ResponElimina