dijous, 4 de novembre del 2010

Diferents programes de publicació:

Actualment, a la nostra societat hi ha molts mètodes per comunicar-se. Els més actuals són: el telèfon mòbil i via Internet.
Nosaltres voldríem fer-vos adonar de la gran quantitat de programes que tenim al nostre abast.
Trobem diversos tipus de programes, aquests tenen diferents característiques:
En alguns programes l'únic que hi podem fer és publicar, sense cap tipus de comentari. Per tant, aquests programes s'utilitzen normalment com a font d'informació, ex. Viquipèdia (http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada)

També trobem altres programes on hi ha interacció entre els membres. Un exemple molt famós i utilitzat avui en dia és: Facebook. Observem movent-nos per la Red, que hi ha altres programes que tenen característiques semblants al facebook, com pot ser el twitter. Hi ha altres programes on no hi ha tanta interacció, ja que l'autor publica i als visitants se'ls hi permet comentar-hi, per exemple aquest programa (blogger).
La gran majoria de pàgines web tenen aquesta característica, visitar i llegir la informació i si se'ns escau podríem comentar-hi.

També cal anomenar el correu electrònic, ja que és una font de comunicació. Podríem dir: el substitut de la carta. Amb aquesta eina no és publica a la web però si que és una manera de comunicar-se amb algú. Per tant, podríem considerar-ho una publicació personal amb interacció però no compartida. 

Us deixo el link d'un blog que he trobat, on podeu trobar molta informació sobre les xarxes socials i entorns de comunicació, com per exemple facebook i  com8s.
http://xsecblog.blogspot.com/

He trobat, a  un blog d'una companya, l'enllaç a un blog molt interessant que parla sobre les TIC a l'Educació, és d'un professor de l'UAB.

1 comentari:

  1. Caldria comentar les diferències entre els wikis i altres espais de publicació i les xarxes socials.

    ResponElimina