dimecres, 1 de desembre del 2010

Maneres de treballar amb l'ordinador a l'aula

Per entendre com utilitzar l'ordinador primer cal donar-li un paper:
- Ordinador com a mestre
- Ordinador com a alumne

Començarem explicant l'ordinador com a mestre: podem crear una aplicació (programes presentats anteriorment) que els ensenyi coses al nen/a. Com podem crear l'aplicació això ens permet controlar allò que ha d'aprendre el nen/a. L'infant en aquest cas està aprenent de l'ordinador i aquest s'hauria d'adaptar al nivell de l'alumne.

Aprendre amb l'ordinador, el nen/a dona ordres a l'ordinador. Desenvolupa les seves capacitats i ha de prendre decisions.
S'ha de fer una descoberta dirigida o guiada, sinò mai sabrem com evoluciona l'aprenentatge de l'infant. Al principi es va treballar amb un programa anomenat Logo. Més tard es va substituir per altres programes com el Jclic (permet crear activitats educatives) i el Scratch.

Finalment trobem una altra manera de presentar l'ordinador: Ordinador com a laboratori. Hauria de ser en un entorn tancat, per tant els contiguts són concrets però l'aprenentatge és per descoberta.
Això ens ho permet un programa anomenat Crayon Physics o MsKids, en aquests la descoberta és lliure.
Trobem una segona opció on la descoberta és guiada, aquesta ens permet saber què estan aprenent i si ho estan aprenent tot. Això s’aconsegueix dient el que s'ha de fer, no com.

He pensat que en aquesta entrada seria molt interessant fer un enllaç amb el blog compartit del Racó de l'ordinador.

Una companya de classe m'ha recomanat una pàgina web, a mi també m'ha semblat molt interessant i lligada a aquest tema tractat:       

Reflexió d' EyeOS a l'escola

4 comentaris:

  1. Estic d'acord que l'ordinador té un paper molt important actualment i des de ben petits, ja que aquest és una bona eina que gaudeix de diferents aplicacions, a través de les quals podem ensenyar i aprendre a la vegada.

    L'ordinador és una eina genial que pot servir-nos per moltes coses i això ho hem d'aprofitar al màxim, hem d'aprofundir i desenvolupar el seu potencial, per tal que així, desenvolupem també el nostre i tot evolucioni de forma correcta.

    ResponElimina
  2. Vivim en la societat de la informació i comunicació on cada dia resulta més necessari alfabetitzar a l'alumne en el llenguatge digital.

    Per tant, creiem que és necessari aprofitar les oportunitats que ens ofereixen les eines i aplicacions de les TIC utilitzant-les dins de l'escola com a recurs.

    En aquesta entrada hem vist una relació amb el nostre blog: http://9beyeos.blogspot.com/, i
    creiem que seria interessant que consultéssiu aquesta entrada: http://9beyeos.blogspot.com/2010/12/englobant-eyeos.html

    Alexandra Romero
    Miriam Sánchez

    ResponElimina
  3. Gràcies per la recomanació Alexandra, ho posaré com a link interessant!

    ResponElimina
  4. Tal i com diu la meva companya Alexandra, vivim en uns temps en els quals és difícil no trobar un aparell electrònic allà on anem. Per aquest motiu, jo també considero que ja que els infants tenen tantes facilitats al seu avast, les hem d'aprofitar al màxim.
    D'aquesta manera, el nen aprèn de forma més dinàmica i entretinguda, la qual cosa és important en l'ensenyament d'un nen o nena.

    ResponElimina